Systémy Xesar a AirKey

Systémy Xesar a AirKey

Nová hybridní cylindrická vložka je dalším logickým krokem ve vývoji flexibilní kontroly přístupu. Kombinuje chytré funkce elektronického a mechanického systému a propojuje výhody elektronického uzamykacího systému s osvědčeným vysoce bezpečným uzamykacím systémem značky EVVA.

Hybridní cylindrická vložka je chytrým doplňkem pro všechny, kteří se nechtějí vzdát mechanického systému, ale současně chtějí využívat výhody elektronického systému. Vyvinuli jsme tak řešení, které ještě více odpovídá aktuálním bezpečnostním nárokům. „Další špičkový produkt společnosti EVVA, který doplňuje náš sortiment,“ říká Heiner Dolinar, vedoucí produktového managementu společnosti EVVA. „S hybridní cylindrickou vložkou ve vstupních dveřích rodinného domu nelze zvenku manipulovat, na rozdíl od hlavice vstupních dveří z vnitřní strany. Na vnější straně vstupních dveří elektronická cylindrická vložka poskytuje všechny výhody elektronického řízení přístupu.“

Nová hybridní cylindrická vložka kombinuje elektronický a mechanický systém

Nová hybridní cylindrická vložka kombinuje elektronické cylindrické vložky systémů Xesar nebo AirKey a mechanický modul systémů značky EVVA MCS (systému s magnetickým kódem), 4KS (systém 4 drážek), ICS[1] (systém s vnitřním kódováním) a EPS (systém s rozšířením profilem) v modulovém provedení SYMO a splňuje přitom nejdůležitější normy EN15684 / EN1303. Díky modulárnímu systému SYMO je možné hybridní cylindrickou vložku na místě z hlediska délky upravit a rychle a jednoduše ji namontovat do každého uzamykacího systému EVVA, aby pak bylo například možné vnější plášť vybavit elektronickým systémem. V protokolu uzamykání elektronické cylindrické vložky jsou pak přístupy zobrazeny podle nastavení softwaru. „Výhody jsou naprosto zřejmé. Trend kombinování obou systémů jsme zjistili velmi brzo a hybridní cylindrické vložky nám pomohly vyplnit díru na trhu,“ dodává Dolinar.

Vlastní profil rozšířený o elektronický systém

Partneři firmy EVVA s vlastním profilem ví, že stoupá poptávka po elektronických systémech s elektronickým uzamykáním. „Proto zákazníci mohou využívat velkých výhod kombinace mechanického a elektronického systému a my navíc můžeme rozšířit nabídku o vlastní elektronický profil značky EVVA,“ zdůrazňuje Heiner Dolinar. „Díky hybridní cylindrické vložce, která v sobě spojuje výhody elektronického a mechanického systému do jedné cylindrické vložky a kterou lze integrovat také do stávajících systémů s vlastním profilem, tak nyní můžeme lépe naplnit potřeby zákazníků. Tento produkt se zaměřuje nejen na zákazníky ze soukromé, ale také z obchodní sféry, kteří mohou plně využívat výhod klíče, který kombinuje oba světy.“

Nadčasový a funkční design: Hybridní cylindrická vložka Xesar

„Kombinace systému Xesar s mechanickým systémem, jako např. 4KS, dokáže uspokojit veškeré požadavky na maximální zabezpečení a navíc nabízí výhody systému Xesar s lokálním ukládáním dat,“ vysvětluje Sabine Ribits, produktová manažerka společnosti EVVA. Časově řízené přístupy a jejich zaznamenávání do protokolů jsou důležité zejména ve veřejných budovách. „Ve prospěch elektronické kontroly přístupu hovoří všechna fakta.“ V naléhavém případě ale do budovy potřebují přístup například záchranné složky, které mechanický systém znají, osvědčil se a umožňuje rychlý přístup.

Jako klíč slouží smartphone: Hybridní cylindrická vložka AirKey

Když zkombinujete hybridní cylindrickou vložku se systémem AirKey, můžete jako klíč používat smartphone. Nepotřebujete k tomu nic víc než přístup k internetu a hybridní cylindrickou vložku AirKey. Vlastnost umožňující více správců umožňuje jmenovat více správců, kteří mohou spravovat nejen jedno, ale také ostatní místa. Oprávnění k přístupu může být šifrovaně zasláno prostřednictvím online správy, nebo přiděleno v podobě přívěsku na klíče nebo karty. Naše celistvé a přívětivé řešení doplňuje bezplatná aplikace a jedinečný systém kreditů KeyCredit.

Široký sortiment

Stejně jako ostatní elektronické produkty lze i hybridní cylindrickou vložku objednat v pěti variantách pro všechny povrchy[2], i s prodlouženou osou vnější hlavice a všemi dostupnými jazýčky. Hybridní cylindrická vložka je vyráběna v minimální délce 31 mm (elektronický systém, vnější prostředí), či 36 mm (mechanický systém, vnitřní prostředí). Systém je možné jako obvykle prodloužit také pomocí dílů z katalogu náhradních dílů pro elektronické systémy značky EVVA, nebo si ho můžete v potřebné délce rovnou objednat.